suomeksi
på svenska
in English
AINO JA JEAN SIBELIUKSEN KOTI

Ainola lännestä.

Ainola on Suomen kansainvälisesti tunnetuin kotimuseo ja ainutlaatuinen osa Suomen kansallista kulttuuriperintöä. Valmistuttuaan vuonna 1904 se palveli Jean ja Aino Sibeliuksen kotina aina heidän elämänsä loppuun saakka, Jean Sibeliuksen osalta vuoteen 1957 ja Aino Sibeliuksen osalta vuoteen 1969.

Varmistaakseen Ainolan säilymisen alkuperäisessä asussaan jälkipolville Sibeliusten tyttäret myivät Ainolan Suomen valtiolle 1972 ja se avattiin museona 1974. Ainola on nykyisin yksi Museoviraston alaisista erikoismuseoista.

Ainola sijaitsee Järvenpäässä Tuusulanjärven maisemassa. Tuusulanjärven taiteilijayhteisön taiteilijakodeista Ainolan lisäksi ovat nykyisin yleisölle avoinna myös mm. Juhani Ahon Ahola, Pekka Halosen Halosenniemi sekä J.H. Erkon Erkkola.

Vierailu alkuperäisessä asussaan säilytetyssä Ainolassa on ainutlaatuinen aikamatka viime vuosisadan kotikulttuuriin, kävijän musiikillisesta kiinnostuksesta riippumatta. Ryhmät voivat tutustua Ainolaan asiantuntevien ja kielitaitosten oppaitten johdatuksella.

Vierailuohjelmaa täydentää mahdollisuus viivähtää hetki Ainolan viehättävässä kahvilassa ja vaihtaa mielipiteitä näkemästään. Kahvila, joka on sisustettu Aulis Blomstedtin suunnittelemaan moderniin sivurakennukseen (1974), tarjoaa myös kevyitä lounaita, minkä lisäksi sen tiloissa järjestetään mm. pieniä konsertteja.

Ympäröivä luonto, Aino Sibeliuksen entistetty puutarha sekä Sibeliusten aikaiset ulkorakennukset muodostavat tunnelmallisen kotiympäristön, joka luo rauhoittavan taustan myös Jean ja Aino Sibeliuksen viimeiselle leposijalle.

Tervetuloa Ainolaan, Jean Sibeliuksen ja hänen perheensä maailmaan.

AJANKOHTAISTA AINOLASTA

16.9.2014
Konsertteja Ainolassa lauantaina 20.9.
Klo 13.15 Ainolan salissa Imperial College Sinfoniaorkesterin Kvintetti (piano, kaksi viulua, alttoviulu ja sello) soittaa Robert Schumannin kvinteton op... Lue lisää

AJANKOHTAISTA KAHVILASTA

5.7.2014
Poikkeus kahvilan aukiolossa
 Cafe Aulis sulkeutuu sunnuntaina 6.7. poikkeuksellisesti jo klo 14 yksityistilaisuuden vuoksi.

17.6.2014
Auliksen kesä
 Cafe Aulis avoinna ti-su klo 10-17. Juhannusaattona pe 20.6.2014 kiinni. Tervetuloa!

15.12.2013
Auliksen aukioloajat
Aulis palvelee teitä taas 1.2.2014 alkaen lauantaisin ja sunnuntaisin klo 10-17. Tervetuloa!

6.10.2013
Auliksen talvikausi
Vaikka Ainolan museo onkin talvikaudella suljettu, Kahvila Aulis palvelee teitä lauantaisin ja sunnuntaisin klo 10-17. Tilauksesta myös muina... Lue lisää

Tapahtuma-arkisto

Tapahtuma-arkisto