Lapsille! Tulethan Ainolaan!

Ainoan päärakennus puutarhan puolelta. Etualalla istutuksia ja omenapuu.
02.05.2024
– 28.09.2024
10:00
– 16:00

LASTEN AINOLA -PERUSOPASTUS LAPSILLE

Tervetuloa kuulemaan Aino ja Jean Sibeliuksen elämästä Ainolassa. Missä Jean Sibelius sävelsi? Löydätkö Jannen kepin ja hatun – entä hammasharjat?  Montako lasta talossa asui ja kuka oli heidän opettajansa? Kysy maalauksista, kurkista kirjastoon, käy keittiössä, oppaan johdolla tottakai! Opastus kuuluu museolipun hintaan.

26.6.- 31.7. keskiviikkoisin kello 13.00

3.8.-28.9.  lauantaisin kello 13.00

RAMPPIKUUMETTA -KIERROKSET LAPSILLE

Ainolassa järjestetään konsertti, mutta orkesterin solisti on kadonnut. Minne hän on mahtanut mennä? Kierroksella etsitään yhdessä Ainolan oppaan kanssa kaikki orkesterin jäsenet ja löydetään myös lääke ramppikuumeeseen. Tervetuloa ohjatulle lastenkierrokselle, mukaan seikkailuun pääsee lastenlipulla. Mukaan mahtuu 10 osallistujaa saapumisjärjestyksessä. Kierros kuuluu museolipun hintaan ja järjestetään ulkona. Kierroksen jälkeen voi tutustua museoon oman aikuisen kanssa.

2.7.- 30.7. tiistaisin ja torstaisin kello 13.00

OMATOIMISUUNNISTUS

Tervetuloa suunnistamaan Ainolan puutarhan alueelle. Saat kartan, kynän ja ohjeet museon lipunmyynnistä, josta voit rastit kerättyäsi lunastaa pienen palkinnon. Suunnistus on ilmainen, museovierailuun tarvitset pääsylipun.

MUSEOTONTTU JA KADONNUT VIULU

Ainolan museotonttu on kadottanut viulunsa. Sinä voit vihjeiden avulla selvittää, minne se on mahtanut hajamieliseltä tontulta jäädä. Ohjeet saat museorakennuksessa oppaalta. Sisäänpääsyyn tarvitset pääsylipun.

Lapset liikkuvat alueella ja tutustuvat museoon aina aikuisen valvonnassa ja vastuulla. Museossa esineisiin ja huonekaluihin ei saa koskea. Huomioittehan, ettei puihin, puutarhan muureille tai tikapuille saa kiivetä. Museoalueella ei saa poimia kukkia, marjoja, hedelmiä tai siemeniä. Museopuutarhassa kasvaa myös myrkyllisiä kasveja, joita ei pidä koskea.

Tiedustelut ja varaukset info@ainola.fi ja museon avoinna ollessa puh. 09 09 287 322.