Lasten heinäkuu Ainolassa

Heinäkuussa museolla on tarjolla paljon ohjelmaa lapsille – tervetuloa!

LASTEN AINOLA -PERUSOPASTUS LAPSILLE 28.6.- 26.7. keskiviikkoisin kello 13.00

Tervetuloa kuulemaan Aino ja Jean Sibeliuksen elämästä Ainolassa. Missä Jean Sibelius sävelsi? Löydätkö Jannen kepin ja hatun – entä hammasharjat?  Montako lasta talossa asui ja kuka oli heidän opettajansa? Kysy maalauksista, kurkista kirjastoon, käy keittiössä, oppaan johdolla tottakai! Lapset alle 7 v. ilmaiseksi, 7-16 vuotiaat/ aikuiset/ eläkeläiset pääsylipulla tai museokortilla.

RAMPPIKUUMETTA -KIERROKSET LAPSILLE 4.7.-27.7. tiistaisin ja torstaisin kello 13.00

Ainolassa järjestetään konsertti, mutta orkesterin solisti on kadonnut. Minne hän on mahtanut mennä? Kierroksella etsitään yhdessä Ainolan oppaan kanssa kaikki orkesterin jäsenet ja löydetään myös lääke ramppikuumeeseen. Tervetuloa ohjatulle lastenkierrokselle, mukaan seikkailuun pääsee lastenlipulla. Mukaan mahtuu osallistujaa saapumisjärjestyksessä. Kierros järjestetään ulkona ja sen jälkeen voi tutustua museoon oman aikuisen kanssa (museolippu/ museokortti).

OMATOIMINEN SUUNNISTUS AINOLAN PUUTARHASSA tiistaista sunnuntaihin kello 10.00-16.00

Etsi rastit ja kerää kirjaimet – mikä sana kirjaimista muodostuu. Suunnistuksen suoritettuasi saat museon lipunmyynnistä pienen palkinnon. Suunnistuskartan saat noutaa kahvilasta pianon kannelta! Suunnistus on maksuton.

KUVASUUNNISTUSTA MUSEOSSA tiistaista sunnuntaihin kello 10.00-16.00

Tutki Ainolan aarteita kuvasuunnistuksella museossa. Saat kuvat oppaalta museorakennuksessa. Muistathan, ettei museon esineisiin saa koskea. Lapset alle 7 v. ilmaiseksi, 7-16 vuotiaat/ aikuiset/ eläkeläiset pääsylipulla tai museokortilla.