Ainola aukeaa kesäkaudeksi 3.5.2022-30.9.2022. Varaukset: info@ainola.fi

Pääsyliput

Aikuiset 15 € / Eläkeläiset 10 € / Opiskelijat 8 € / Lapset 4 € (7-16 v.)

Meillä käy myös Museokortti ja Kaikukortti.

Vierailuvaraukset

Vierailuvarauksia otamme vastaan talvikaudella sähköpostilla, info@ainola.fi

Opastusvarauksen peruutus tulee tehdä viimeistään päivää ennen opastusta. Peruuttamattomista varauksista perimme täyden pääsymaksun.

Esteettömyys

Ainolan lipunmyynti- ja kahvilarakennus sijaitsee museoalueen portilta saapuessa oikealla, noin 40 metrin päässä portilta. Rakennus on esteetön. Sisäänkäynti tapahtuu avoimen välikäytävän kautta, joka sijaitsee rakennukselle johtavan hiekkakäytävän päätteenä. Ovi museon lipunmyyntiin ja kahvilaan sijaitsee välikäytävän keskellä, vasemmalla seinustalla pienessä syvennyksessä. Heti käytävään astuttaessa oikealla seinustalla sijaitsevat inva-wc ja lastenhoitohuone. Kahvilassa on lisäksi kaksi yleisö-wc:tä.

Museorakennukselle on matkaa museon lipunmyynnistä noin 150 metriä. Kahvilarakennukselta lähtiessä kävellään noin 40 metriä porttialueelle ja käännytään oikealle ja jatketaan matkaa mäkeä ylös. Portilta sama esteetön tie lähtee suoraan mäkeä ylös. Mäki on jyrkähkö ja sen puolivälissä on vasemmalla puolella levennys, jossa on penkki. Museorakennuksen terassilla on invahissi, jonka käytössä oppaat avustavat. Museossa on kynnyksiä ja kapeita oviaukkoja, mutta vierailu on mahdollinen sekä rollaatorilla että pyörätuolilla. Museo tarjoaa myös selkokielisiä ja kuvailutulkattuja opastuksia.

Puutarhan polut ovat vain osittain esteettömiä ja esimerkiksi Jean ja Aino Sibeliuksen haudalle kannattaa kulkea alakautta puutarhan läpi, saunan ohi. Kahvilarakennukselta tullessa käännytään heti oikealle ja kapeampi hiekkakäytävä johdattaa kulkijan puutarhan kautta haudalle.

Ainolan metsässä kiertää noin metrin levyinen hiekkapolku. Polku lähtee Jean ja Aino Sibeliuksen haudan alapuolisesta rinteestä. Se palaa talolta porttialueelle johtavan esteettömän tien yläpäähän. Metsäpolun estettömyyttä ei voi täysin taata, koska polulla on joitakin jyrkempiä nousuja ja sen pinta voi muun muassa sateen jälkeen olla pehmeä.

Henkilökuntamme auttaa ja neuvoo tarvittaessa mielellään!

 

 

Koirat

Ainoastaan opaskoirat ovat sallittuja museorakennuksessa ja puutarhassa. Koiria saa kuitenkin tuoda Kahvila Auliksen terassille.

Näin tulet meille

Aino ja Jean Sibeliuksen koti -museo
Ainolankatu 1
04400 JÄRVENPÄÄ

R-juna Helsingin tai Tampereen/Riihimäen suunnalta pysähtyy Ainolan seisakkeella, mistä on noin 1 km kävely Ainolaan
R-juna Järvenpäähän, mistä on 2,5 km kävely Ainolaan.

Museon edustalla on iso parkkipaikka, joka on varattu asiakkaiden käyttöön. Parkkipaikalla on kaksi invapaikoitusruutua lähellä museoalueen porttia.

Opastesymbolit oikealta vasemmalle: invahissi, invapaikoitus, inva-wc, lastenhoitohuone, opaskoirat sallittu

Yhteystiedot

Aino ja Jean Sibeliuksen koti -museo
Ainolankatu 1
04400 JÄRVENPÄÄ

Museonjohtaja, asiamies Julia Donner
julia.donner(at)ainola.fi, p. 050 350 3819

Puutarhuri Oona Niiranen
oona.niiranen(at)ainola.fi, p. 040 836 9399

Ainolan oppaat tavoittaa:
info@ainola.fi

tai puhelimitse 09 287 322 (museon ollessa avoinna ti-su klo 10 – 17)

 
 

Ainola on avoinna 3.5.-30.9.2022

Lisää otsikkotekstisi tähän