Svenskasv
Ainolas trädgård på våren. Äppelträd i blom.

Ainola är stängd för vintersäsongen.

Vi öppnar igen 2.5.2023. Tack för den gångna säsongen! Boka ditt gruppbesök för säsongen 2023 genom att skicka ett mail till info@ainola.fi

Ainola är det mest kända finländska hemmuseét i världen och en värdefull del av det nationella kulturarvet i Finland och i Tusby träsk trakten. Huset byggdes efter ritningar av arkitekt Lars Sonck och togs i bruk hösten 1904.

  Jean (1865-1957) och Aino Sibelius (1870-1969)  bodde i Ainola resten av sina liv.  Deras sista viloplats är i trädgården på Ainola.

Sibelius döttrar sålde Ainola till finska staten 1972 för att bevara hemmet i sitt ursprungliga skick . Museet öppnades 1974. Ainola hör i dag till Museiverkets specialmuseer och förvaltas av Ainolastiftelsen.

Villan Ainola med dess unika interiör, Aino Sibelius trädgård, de ursprungliga gårdsbyggnaderna och naturen på Ainola bildar en stämningsfull helhet.

Ett besök på Ainola är en unik tidsresa i förra seklets hemkultur, musik- och kulturhistoria.

Inträdesbiljetter: Vuxna 15 € / Pensionärer 10 € / Studerande 8 € / Barn (7-16) 4 € 

Café Aulis beläget i den moderna byggnaden intill huvudingången, ritad av arkitekten Aulis Blomstedt. Caféet betjänar gärna grupper. Förhandsbokningar och information om priser via aulis@ainola.fi

Vi ses på Ainola!

Museoviraston mustavalkoinen logo
Senaatti kiinteistöjen logo, teksti punaisilla kirjaimilla
Järvenpään kaupungin vihreä logo
Suomen Kulttuurirahaston Museovisio-projektin tekstilogo
Suomen Kulttuurirahaston vihreä logo, jossa on oksansa levittävä tammi. Kuvaa kiertää teksti Suomen kulttuurirahasto.